onsdag, februari 25, 2009

Något snabbstickat


Jag har behövt något snabbstickat de senaste dagarna när influensan har tagit mycket av energin. Jag har letat fram ett Norogarn i gömmorna och för min del var det premiär att sticka i garnet. Jag har länge tittat på en kofta i Nina Sauglins bok Sticka - det här blir en alldeles utmärkt kofta när våren kommer. Men till min förvåning så innehåller nystanen en hel del knutar - det känns lite trist för att vara ett så pass dyrt garn.


Fy skäms posten

Idag är 3:e gången på 3 veckor som jag kontaktar posten för att få besked om en reklammation - ärendet är fortfarande inte på börjat!
Anledningen till reklamationen är att jag skickat efter 15 kg böcker från Australien, från Prudence Mapstone om Freeform Knitting. Posten har av någon oförklarlig anledning märkt paketet med - adressaten är okänd - trots att adressen är korrekt skriven. Paketet har t o m legat på vårt utlämningsstället, Coop i Lambohov under 6 dagar innan det skickats tillbaka till Australien. Det konstiga är, att all annan post har kommit fram på samma adress !??!?!

Idag kom glädjande besked att paketet på nytt är på väg från Australien. Jag håller nu tummarna att jag får den första frakten ersatt av Posten (vilket borde vara en självklarhet ) - frakterna från Australien är inte billiga.

Böckerna som är på väg kan du se här

tisdag, februari 24, 2009

Lite småvarmt


Idag kom med posten Johanna Wallins bok - Sticka Småvarmt. En bok med många mönster och idéer som jag gillar. Boken värmde gott eftersom jag fortfarande inte är helt frisk efter förkylningsinfluensan som drabbat familjen de senaste veckorna.

Garn & Kaffe




Nu har jag anmält mig till Stickamera´s byte av Garn & Kaffe - har du? Nu gäller det att bestämma smak på kaffet som jag ska skicka. Det får bli en sväng förbi kaffeaffären....


måndag, februari 23, 2009

Gårdsbutiken - GARNEBO

Under mars månad kommer jag att öppna en gårdsbutik i "lillstugan" som vi började att bygga i slutet av förra sommaren. Här kommer det att finnas ett sortiment av unika naturgaren samt böcker och material/garnpaket till att utveckla till stickning med bl a Freeform knitting.

Här kan du läsa mer om Garnebo.

Livet efter Garnhärvan

Nu har nästan två månader gått sedan Garnhärvan flyttade till KarMa Garn i Torslanda. Tiden har bara rusat iväg och jag har på fritiden bara latat mig och ägnat mycket tid till stickning. Jag har fått många frågor vad jag ska göra i stället. Jag har återgått till mitt arbete på heltid. Jag vill ägna mer tid till kreativ stickning och vill utveckla min stickning med fri form. Jag köpte också en stickmaskin till mig själv i julklapp och den har jag börjat att plocka upp och ska lära mig mer om maskinstickning.

Nystart

Nu börjar igen med min blogg Ullin. Jag vill här dela med mig av mina tankar, upplevelser, stickprojekt.