måndag, mars 23, 2009

4 dagar kvar.....

....... till vi åker till Grötö. Längtar till stickgemenskapen, havet, maten och att få träffas igen!!!

fredag, mars 20, 2009

Present till mig själv

Jag hade en liten stund över i onsdags innan jag skulle hämta Linus från innebandyträningen. Då slank jag in en på Garnverkets stickcafé för att se vilka stickkompisar som var där och det var rätt så många. Om det var en slump eller mening att jag skulle titta in på Garnverket vet jag inte. De har fått en ny laddning av deras Gotlandsull och där fanns ett gäng mörkröda härvor som det stod mitt namn på (det stod också Anita, en säker källa säger att det finns fler)Jag har länge spanat in en långkofta stickad i halvpatent och har sagt så fler har hört att den vill jag ha i rött. Jag var dock tvungen att sova på saken och när jag gjort det så bestämde jag mig för att det här garnet är en present/belöning till mig själv. Jag har fått ett nytt jobb och kommer att börja där i slutet av april.

RheumaThermalWolle

Jag kommit en liten bit på muddarna som jag stickar i ullgarnet som ska ge värme och lindra värk. Garnet är behagligt att sticka i och om det värmer annorlunda än "vanlig" ull återkommer jag om. Garnet känns dock väldigt skönt att ha mot huden. Jag köpte mitt här men jag upptäckte att det finns även här.

Garn och choklad!!!

Jag har en annan passion i livet än garn och det är choklad. Därför kunde jag inte motstå att anmäla mig till StickaMeras byte av garn och choklad.

måndag, mars 16, 2009

Paket 2 - Lindrande garn

Jag har beställt garn och mönsterbok som ska vara lämpligt om du har reumatisk värk. Jag tänkte prova och se om det även hjälper mina ibland värkande händer eller rättare sagt värkande hand. För 7 år sedan skadade jag mig när jag skulle prova på att åka snowboard. Jag påverkas numera inte så mycket av skadan tack vare en underbar massör !, men ibland kommer värken och då vill jag bara ha värme!


Paket 1 - Garn & Kaffe

Idag fick jag TVÅ paket på posten! Det ena kom från min bytarkompis av Garn & Kaffe. Titta så många härligheter det var i paketet! Tusen tack Maria.
Garnerna kommer att komma väl tillpass i kommande friformsprojekt. Vi upptäckte igår att det var en fördel att sticka med lite "strävare" garner.

Förslag på garn

I helgen tog jag fram en stickbok som jag glömt bort att jag har köpt - Stickning, personligt & handgjort.I boken hittade jag mönster till en tvåfärgad omlottkofta, som jag blev väldigt förtjust i. I mönstret står det att det ska vara ett 8-trådigt garn i ren ny ull och stickas med stickor
nr 4 - 4,5 med 22 m i masktäthet. Har någon förslag på garn som som skulle passa? Jag vill att koftan ska bli varm och funderar på att prova om Du Store Alpakka´s garn Mirasol skulle fungera. Nu återstår att göra provlappen...... Jag är hemma och vabbar idag så det kanske blir innan kvällen är slut.....

söndag, mars 15, 2009

Friformare











Idag har jag tillsammans med M & M provat på Prudence Mapstons´s friformsteknik. Koncentrationen var hög och entusiasmen stor. Vi kommer garanterat att fortsätta utforska detta spännande område där vi inte behöver tänka på stickfasthet, samma färgbad, om antalet maskor stämmer mm. Nu kommer restgarnera att komma till användning och nu kan jag köpa enstaka nystan som jag tycker om men inte riktigt vet vad jag ska använda dem till - kan det bli bättre!?

Öppet hos Garnebo



Jag har till största delen tillbringat helgen i Garnebo. Det har varit öppet med garnförsäljning och det har varit jättekul att träffa nya som gamla kunder. Här är ett litet smakprov hur det ser ut just nu. Vill du besöka eller komma i kontakt med Garnebo - klicka här för att se öppettider och tfn nr. Vill du komma på besök en annan tid så hör av dig.




Min stickhörna:

måndag, mars 09, 2009

Garn och kaffe

Nu har jag handlat kaffe och garn till min bytarkompis. I slutet av veckan bör det vara framme.

Helgen som varit


I helgen har vi firat min bror som fyllt 40. Lite stickning blev det också både i bilen till kalaset och dagen efter kalaset. Dagen efter var lite seg. Sockarna stickar jag till en kompis som tack för hjälpen för lite snickarhjälp. Har också påbörjat månadens pulsvärmare.

torsdag, mars 05, 2009

Garnfröjd

Se vilka härliga färger på de handfärgade garnerna från Garnpaletten. Förra veckan kom en leverans till Garnebo. Garnpaletten kommer även att vara med på Stora Symässan i Malmö 27-29 mars.

onsdag, mars 04, 2009

Nu har jag anmält mig till Stickameras pulsklubb och ska nu välja garn och färg till marsmånads pulsvärmare. Det kliar i fingarna att börja....


söndag, mars 01, 2009

Stickkalas

Your Ravelry invitation has arrived! .... stod det på mailen i morse. Jag har länge tänkt att ansluta mig men nu har jag äntligen gjort det.

Det är en härlig vintermorgon och nu ska jag förbereda för eftermiddagens stickkalas för att "sticka in" lillstugan som numera heter Garnebo. Lördagen ägnade jag därför åt till att plocka iordning och möblera stugan - nu börjar det att bli riktigt mysigt! Annars var det mest choklad och åter choklad på lördageftermiddag. Jag var där med Maja och hennes kusin - igår hade vi alla tre namnsdag - vi provsmakade, tittade på praliner som var rena konstverk och så naturligtvid Mr Goran!