fredag, april 10, 2009

GLAD PÅSK från norr

En riktigt skön påskhelg önskar jag från ett snörikt Kiruna. Var igår på garnspan och det finns flera garnaffärer i stan som jag tillbringade en stund i. Jag handlade garn till vårt påskpyssel. Dessvärre vet vi inte ännu hur det blir med vår fjällresa och fjälltur eftersom min svärmor hastigt dog i måndags, så nu tar vi en stund itaget.

söndag, april 05, 2009

Nytt stickcafé i Brokind

Idag ska jag gå på ett nytt stickcafé! I grannskapshuset i Brokind, ca 3 mil utanför Linköping, mellan kl 15-18. Gunilla ska koka gott kaffe i Espressomaskinen och har även bakat. Jag kommer att ta med lite garner till försäljning. Välkommen du också!

Vad stickar jag på just nu

Jag törs inte räkna efter hur många stickningar som är på gång i alla korgar och tygväskor. Här är de två som jag stickar mest på just nu....
En kofta i Norogarn, mönster från Nina Sauglins bok. Jag endast en liten bit kvar på sista ärmen, kragen + montering. Jag stickar på dominiostickor nr 7 (25 cm) från Knit Pro.

Det här känns som en evighetsstickning, att träna mitt tålamod på. En sommarklänning i mjölkgarn från Viking garn. Den stickas på rundstickor nerifrån och upp. Ett varv består just nu av ca 450 maskor. Garnet är helt underbart att sticka i - följsamt och verkligen mjukt i händerna.

Maskinstickning

Jag köpte en stickmaskin till mig själv i julklapp. Nu i helgen monterade jag upp den och jag har börjat att sticka en massa olika provlappar med olika garner. Oj så kul det här var! Jag har stickat en del på mormors gamla stickamaskin från 50 eller 60-talet men den är sedan en tid trasig. Jag gick en kurs på Stickfest i Väst för att uppdatera mig och prova att sticka på en ny modern maskin.

Vad har hänt sedan sist.....

Jag har blivit avtackad på mitt jobb - nu är det bara 4 dagar kvar
Jag har varit på Stickfest i Väst
Börjat påta i trädgården
Letat hemma i alla skrymslen och vrår efter några viktiga papper
Maja och jag har vårshoppat