tisdag, december 29, 2009

Julstickning 2

När snön och kylan kom under december så frågade min 13-åriga kille, om jag inte kunde sticka ett par vit Lovikkavantar. Javisst, sa jag och satt igång.... Hittade bland annat, ett gratismönster på http://www.jarbo.se/ som jag började att sticka efter, men varken han eller jag gillade modellen. Nu har jag provat lite olika varianter och den med ökning och minskning av maskor i handen samt en "rund" avmaskning blev bäst.
Nu ska vantar blötas, tovas och ruggas - vilket är bäst att rugga vantarna blöta eller torra? Är det någon som provat och vet vilket som fungerar bäst? Jag har fått tips om båda sätten.

Julstickning 1

Jag vet inte om det är ett ålderdomstecken, men ibland så är jag så kall om mina underarmar. När jag träffade A tidigare under hösten fick jag inspiration att sticka ett par armlånga muddar i ett mönster med fallande löv. Efter några timmar framför Camilla Läckbergs "Stenhuggaren", har nästan en mudd blivit klar. Muddarna stickas i en av mina favoritfärger mörkröd och favoritgarn Teetee Primavera.

lördag, december 26, 2009

God Jul
och
Gott Nytt År


Nu är jag långledig över jul och nyår. Det har varit en alltför intensiv höst med alldeles för mycket jobb och alldeles för lite stickning. Vi har firat en lugn och skön jul på hemmaplan och nu väntar några mysdagar med barnen innan kusinerna från Norrbotten kommer till nyår.