torsdag, januari 28, 2010

Visst är det härligt med vinter.....

I år har vi verkligen fått chans till en massa vinteraktiviteter - skidor, skridskor, snöskottning, halkkörning. Nytt för i år är klasskompisens 120 m långa isbana, som hennes pappa byggt hemma på tomten. Till och med Corren tyckte det var intressant och gjorde ett reportage om det i lokaltidningen.


lördag, januari 23, 2010

Vårkänslor?!

Nu är det lördagmysmorgon! Övriga familjen sover ännu, jag har kokat gott kaffe och tänt brasan för att få upp värmen i huset.

Igår drabbades jag av vårkänslor - var kom de ifrån mitt i vintern?!
Kanske var det från upptäckten på väg till jobbet att det börjar ljusna?
Kanske från fredagkvällens restaurangbesök på tu man hand med KM?
Kanske från glädjen att jag om några veckor kommer att få nya arbetskamrater när jag byter jobb?

Det hela resulterade i att jag på lunchen köpte garn till sådana här gulliga kycklingar att dekorera det kommande påskriset:

Mönster finns på Garnstudios hemsida tillsammans med en hel del annat påskpyssel!!!

måndag, januari 11, 2010

Dagens post

Idag fick jag en ny sticktidning med posten. Jag lyckades inte stå emot en telefonförsäljare som övertygade mig om att Stickmagasinet var en ny och modern sticktidning. Tyvärr blev jag besviken och inte så inspirerad. Den prenumerationen blir inte längre än provprenumerationen.

Med mig hem hade jag ytterligare en stick/sytidning, nämligen finska tidningen MODA. Även om jag inte förstår så mycket, så gillar jag att titta på bilderna och få idéer. Den finns att köpa i Sverige i välsorterade tidningsaffärer.

fredag, januari 08, 2010

Varma händer

Nu är de LHC-inspirerade Lovikkavantarna klara och invigda. De blev godkända av L och värmde säkert gott om händerna. Nu är det bara fötterna som behöver värme. Det verkar vara omöjligt att använda något annat än gympaskor.... undrar om jag var så när jag gick på högstadiet?!