söndag, augusti 16, 2009

Det är nog inte meningen.....

..... att jag ska få en röd långkofta till hösten. Nu har jag stickat hela bakstycket och nästan klar med ena framstycket. Vad upptäckter jag då?! Garnet jag köpt kan inte komma från samma färgbad (färgskillnaden ser dock ut att vara större på bilden än i verkligheten). Detta hände tidigare i veckan och jag tappade då lusten några dagar att sticka. Idag ska jag leta fram något snabbstickat bara för känslan att få något färdigt.
Det är Garnverkets gotlandsull. Garnet var inte märkt med färgbadsnummer men affären hävdade att allt garn kom från samma färgning. Jag vet att jag kollade och kunde inte se någon nyansskillnad på härvorna. Nu måste jag provsticka alla härvorna och se vilka som är lika i färg. Håll tummarna att det är tillräckligt många för att det ska räcka till hela koftan - sen kanske det bara är att börja om från början!

6 kommentarer:

Kristina sa...

Men ushc vad tråkigt. förstår att du tröttnade. Hoppas på att den tredje härvan är mera lik i färgen och att det finns en liknande härva i butiken att få fatt i.

Inger sa...

Ingen rolig upptäckt att göra.Själv måste jag kolla varje nystan i butiken så att vi inte missat något när vi plockade upp i hyllorna.Det fanna många nystan i olika färgbad förut i hyllorna.

Ilsefin sa...

Vad tråkigt! Jag ska hålla tummarna för dig och koftan!

Om det inte skulle räcka så kanske det går att sticka ärmarna i garn från det avvikande färgadet? Om skillnaden inte är så stor mellan fägbaden så brukar det inte synas alls lika mycket när det är olika delar som inte ligger precis kant i kant eftersom ljuset fångas lite olika i de olika delarna.

Ett annat alternativ är att prova att sticka randigt med två nystan, ett från vardera färgbad. Med ett lite melerat garn brukar det göra att skillnaden mellan de olika färgbaden tonas ner ganska mycket.

Hoppas att det kan vara till lite hjälp!

Anonym sa...

Neej, sådant får ju inte hända, hoppas det löser sig. L

Stickfantomen sa...

Uffa-då. Det är sådant som ju bara inte .....
Måtte nu det ändå ordna sig så du hittar en lösning (om ärmarna ska vara i slätstickning så kanske det går att sticka ärmarna så att man varvar varannan gång, alltså de blir lite skiftande och då krävs nästan att man stickar ärmen på rundsticka).

Stickorren sa...

Så tråkigt, jag skulle också tröttnat på stickningen då. Hoppas att det går bättre med nästa nystan.